Tips om de beste geluidskwaliteit in uw auto te krijgen

Tips om de beste geluidskwaliteit in uw auto te krijgen

Professionele tips en versnellingsideeën voor het verbeteren van uw luisterervaring onderweg

Een auto kan een geweldige plek zijn om van muziek te genieten, maar veel pendelaars hebben nog steeds een marginale geluidskwaliteit die ze thuis nooit zouden tolereren. Anderen monteren geavanceerde geluidssystemen voor hun auto en maken vervolgens veel voorkomende installatiefouten die voorkomen dat het systeem zijn volledige potentieel bereikt.

De beste autoradio systemen vertrouwen op degelijke uitrusting en een beetje knowhow. Ik heb enkele suggesties samengesteld voor het verbeteren van het geluid in uw voertuig, met tips voor zowel eenvoudige fabriekssystemen als meer geavanceerde configuraties. Je hoeft niet met slecht geluid in je auto te leven. Zelfs de eenvoudigste verbeteringen aan de installatie van uw autoradio kunnen merkbare resultaten opleveren.

Tip # 1: Vervang de luidsprekers van uw auto

In de meeste gevallen zijn de luidsprekers zo ongeveer het laatste waar een fabrikant aan denkt bij het ontwerpen en bouwen van uw auto. Fabrieksaudiosystemen zijn de laatste jaren beter geworden, maar veel zogenaamde “premium” -systemen gebruiken nog steeds relatief goedkope versterkers en luidsprekers die geen eersteklas geluid leveren.

U kunt een groot verschil maken in de geluidskwaliteit van uw systeem door een mooie set aftermarket- luidsprekers te installeren. Je hoort een strakkere bas en meer algehele helderheid, en je zult waarschijnlijk details opmerken die je nog nooit eerder hebt gehoord in nummers die je al jaren kent.

Vervangende luidsprekers geven je waar voor je geld, dus ze zijn een geweldige eerste stap op weg naar beter geluid. En als je de beste auto subwoofer voor bas wilt weten.

Tip # 2: Selecteer een hogere kwaliteit voor uw muziekbestanden

Ja, je kunt meer muziekbestanden opslaan in je muziekspeler als je meer compressie gebruikt, en ze klinken goed als je via oortelefoons luistert. Maar u verliest informatie over hoge en lage frequenties wanneer u uw muziek comprimeert, samen met enkele details die uw muziek interessant maken. En op een goed autoradio-systeem kun je echt zien dat er iets ontbreekt.

Neem geen genoegen met de standaardinstelling bij het maken van uw bestanden. Als je je iPod, gps tracker auto kopen, smartphone of MP3-speler in je auto wilt gebruiken, probeer dan zo min mogelijk compressie. Hoe hoger de bitsnelheid, des te beter klinkt uw muziek via het systeem van uw auto. En als u muziek streamt, verken dan de instellingen in uw favoriete muziek-app om uw audiokwaliteit te verbeteren. Je kunt ook een muziekservice gebruiken die streamt in een hogere resolutie, zoals TIDAL.